Finansiering og refinansiering

Finansiering

Det finnes flere utrykk i finans som er fine å huske på eller i hvert fall å kunne forskjellene på. En av disse ordene som brukes ganske ofte er finansiering. Jeg vil gjerne finansiere dette, eller jeg vil gjerne finansiere slik, er noe som blir brukt. Det vi mener når vi bruker uttrykket finansiering er egentlig å få tak i penger til å kjøpe noe eller på andre måter anskaffe noe.

Finansieringer er ofte forbundet med lån, men det trenger ikke være lån. Du kan godt finansiere en anskaffelse gjennom en partner som blir med på anskaffelsen. Tenk deg for eksempel et hus. Det finnes mange eksempler på at mannen eller damen i forholdet har mye penger og kjøper et hus til et par, hvor den parten uten penger får halvparten av huset som gave. I forretningslivet er det ganske vanlig at den som tar med seg penger inn i forholdet han får en eierandel, mens den personen som jobber og bygger selskapet får en annen eierandel. Lån som finansiering kan fås ved at du henvender deg til en bank eller til en låneformidler som da gjør jobben for deg. Hvor du henter penger kommer også an på hvor mye penger du trenger. Trenger du litt penger kan forbrukslån være en god ide. Trenger du mye penger må du ta turen til en bank eller et selskap som kjøper seg inn i andre selskaper.

Refinansiere

Når du bruker uttrykket refinansiering så snakker vi ofte om at du allerede har en finansiering på plass, men at denne er så dyr at du tar opp en ny finansiering for å betale ned og bli kvitt denne gamle finansieringen du allerede har. Det blir da med andre ord ny og billigere finansiering som tar plassen til den gamle og dyrere finansieringen. Her er det mest snakk om forskjellige typer lån som er finansieringen, og at du får inn et nytt og billigere lån ved refinansieringen. Det er ganske vanlig å refinansiere forbrukslån fordi mange forbrukslån er ganske dyre. Dyre forbrukslån hjelper ingen. De hjelper ikke banken og de hjelper ikke kundene. Det er viktig at kundene har god økonomi og kan med letthet betjene lånet. Når lånebetalt er vanskelig blir det tøft å betale i tide eller i det hele tatt, som krever bankens ressurser.

Hvordan refinansiere forbrukslån?

Har du et forbrukslån i dag og synes dette lånet er dyrt? Da er det viktig at du tenker på måter å få ned kostnaden på dette lånet. Refinansiering er en god mulighet. Den letteste måten å refinansiere er å besøke siden til Sambla.no for deretter å følge instruksjonene for å søke på et forbrukslån. Når tilbudene kommer tilbake kan du lett se hva du klarer å oppnå og hvor mye disse forbrukslånene koster deg. Koster forbrukslånene deg mindre enn det du allerede har så velg det billigste og bli kvitt gammel og dyr gjeld med et smil.